Over ons

Wij zorgen voor uw asbestinventarisattest.
Ondertussen heeft Astbesdek al meer dan 700 OVAM-asbestattesten afgeleverd.
En is daarmee een van de pioniers in Vlaanderen

Video afspelen

Nieuwe asbestinventaris regelgeving in Vlaanderen

Het opstellen van een asbestinventaris is cruciaal omdat het inzicht geeft over de locaties van asbest in het gebouw en richtlijnen biedt over hoe om te gaan met deze situatie.

Vanaf 23 november 2022, zullen in Vlaanderen, eigenaren van gebouwen bij een overdracht tijdens leven een asbestinventarisattest moeten voorleggen. Dit geldt niet alleen bij de verkoop, maar ook bij de overdracht door schenking en is van toepassing op alle bouwwerken van voor 2001. Tegen 2032 zal dit vereiste uitgebreid worden om alle gebouwen, ongeacht het bouwjaar, een asbestattest te laten hebben.

Oprichting en evolutie van Borecal

Ingenieur Willem Caluwaerts en zijn vader Stefan Caluwaerts richtten Borecal op in mei 2012. Aanvankelijk focusten ze zich op verbouwingswerken voor particulieren. Naarmate de tijd vorderde, begonnen ze panden te kopen om te renoveren en vervolgens door te verkopen.

Hoewel ze dit nog steeds af en toe doen, ligt de nadruk tegenwoordig vooral op het opstellen van asbestattesten en ondersteunen van expertise-opdrachten.

Willem Caluwaerts: expert in asbestattesten

Door zijn technische opleiding en jarenlange praktijkervaring heeft Willem een schat aan kennis opgebouwd. Deze expertise komt goed van pas in zijn huidige rol als asbestexpert.

Vanaf 23 november 2022 begon hij asbestattesten op te stellen en was daarmee een pionier in het veld. Tot nu toe heeft hij al meer dan 250 attesten voor OVAM opgesteld.

Dankzij zijn achtergrond als ingenieur en zijn uitgebreide praktijkervaring, is Willem de ideale persoon voor het opstellen van een grondige en accurate asbestinventaris.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens. Ons team staat klaar om u te helpen.